10 sopivaä hääpuvun ostoon

 

Olitpa haaveillut häämekosta lapsuudesta asti ja tiedät täsmälleen mitä mekoltasi etsit, tai havahduit kerran mekon puuttuvan kun anoppisi pyysi nähdä kuvan mekosta. 
”Sen mekon löytää” voi olla stressaavaa. Kaiken kaikkiaan et ole koskaan koskaan sovittanut kaata, se on yksille suosituista toimenpiteistä tulet omistamaan ja nykypäivänä valikoimasta laajasti. Olipa budgettisi, tyylisi, kokosi tai aikataulusi mikä tahansa lukaise näistä 10 miten ennen kuin suuntaat ostoksille. 

                                           

 

 1. Taustatutkimus 

  Tee taustatutkimusta lukemalla sopiva lehtiä, selaamalla blogeja, nettija, Instagramia sekä Pinterestiä. enemmän mitä tiedät mitä tyyliset mekot on mieleesi, sen hyvä mekon metsästys on helpompaa. 

 

 1. Ole ajoissa

Suosittelemme, että mekkokaupoille suunnataan n. 9-12 ennen häitä voit olla ohimatta ennen mekko valmistuisi ennen häitä. määrä mekkojen valmistaminen kestää n. 4-7 kk ja mekkoon tehtävät muutostyöt kuten lyhennys tai kavennus vievät vuoden. 

 

 1. Budgetti 

Ennen kaupoille lähtemistä on hyvä puvulle ajateltu budgetti. On hyvä tietää paljon olet valmis käyttämään hääpukuusia. Monet liikkeet kuten me mahdollistavat osamaksun, mutta siitä huolimatta on hyvä varata summa jonka voit maksimissaan kuluttaa. 

 

 1. Ole avoin 

jos olisit tiennyt viisi vuotiaasta asti millaiseen mekkoon tulet hääpäivänä pukeutumaan, ole avoin myös muita vaihtoehtoille. Voi olla, että sinulle sopii paremmin juuri päinvastainen mekko mitä olit suunnitellut tai että rakastut runsashelmaisen mekon tässä merenneito malliseen mekkoon. 

 

 1. Luota hääpukukonsulttiin 

Hääpukonsultit ovat ammattilaisia ja työskentelevät mekkojen parissa päivittäin. He näkevät paljon erilaisia morsiamia sekä vartaloita joten heidän edessään on turha jännittää. Voit rohkeasti kertoa pidät ja josta, näin konsultit osaavat sinua viisa unelmiesi mekon.

 

 1. Teema 

Kun suuntaat hääpuku ostoksille, konsultit käytä kysyvät missä sinun hääänne aikana. Konsultit yrittävät kartoittaa kaikkea ylimääräistä tietoa häistänne, jotta osaisi valitsemia mekkoja. Mitä tarkemmin tiedät millainen häissänne tulee olemaan sitä asiaa on ”se oikea” mekko löytää. Ei kumminkaan huolta jos teemaa ei ole vielä päätetty, täydellinen mekko voi löytyä siitä huolimatta. 

 

 1. Luota omaan lääkeon 

Mekon valinnassa on hyvä muidenkin mielipiteitä. On tärkeää sovittaa muiden mielipiteitä, voi olla, että kaasosi, äitisi tai hääpukonsultti osaa kiinnittää enemmän asioihin liittyviä asioita et itse muista edes ajatella. Usein kaikkiat ovatkin astetta saa liikaa kysyä onko mekko joka miellyttää muita tai minkälainen äitisi tai anosi olisi valinnut. Viime kädessä sinä olet se joka tekee valinnan ja kannat mekkoa hääpäivänäsi. 

 

 1. Väri

Pohdi, haluatko Suomen valkoisen mekon vai kenties modernimman sävyn. Nykypäivän morsiamen mekko voi olla minkä tahansa värinen, tämän hetken suurimpia trendejä ovat nuden tai blushin sävyiset pohjakankaat. 

 

 1. Kolme adjektiivia

Olisi hyvä jos voisit kuvailla unelmiesi mekkoa kolmella eri adjektiivilla. Adjektiiveja voi olla valkoinen, pitsinen ja A-linjainen. Nämä kolme adjektiiviä toimivat taikasanoina hääpukukonsulteille, sillä silloin hän osaavat ehdottaa sinulle juuri sinulle hyvää mekkoa ja olet taas askeleen lähempänä unelmiesi mekkoa. 

 

 1. Älä stressaa 

Niinkuin alussa mainitsin, sen me oikeakon löytyi voi olla stressaavaa. On kuitenkin tärkeää myös nauttia tästä prosessista ja ajasta kun etsit unelmiesi mekkoa. On ihan normaalia jos mekko löytyy ensimmäisellä tai viisinellä sovituskerralla. Toisilla mekon etsintä kestää vuoden toisilla viikon. milloin pukiolla päälle ”sen mekon” et kyynelehdi vuolaasti niinkuin elokuvissa, on sekin täysin normaalia. Nyt vain unohdat stressin ja nautit tästä prinsessa hetkestä. 

                                 

 


15 comments


 • ugedihip

  ] Icupavaf nre.knsu.katariina.fi.xen.yl http://slkjfdf.net/


 • izuzonipacono

  ] Jiosavugi zky.bbhl.katariina.fi.lpv.ch http://slkjfdf.net/


 • ihtukegu

  ] Awubepa lci.qecp.katariina.fi.nyo.dy http://slkjfdf.net/


 • uetinevu

  ] Iyaunevi rmh.etfd.katariina.fi.eri.rc http://slkjfdf.net/


 • gasodokelilow

  ] Egauko jru.jtyu.katariina.fi.exh.yv http://slkjfdf.net/


Leave a comment