Vinkit hääpuvun sovitukseen

 

Hääpukujen sovittamiseen käytettävä paljon odotuksia, ennakkoluuloja,
unelmia ja vähän liittyväa jännitystä. Moni on täysin uuden äärellä mitä hääpukuihin tulee, ja sitä varten olemme täällä, sinun apunasi. 
Olet tervetullut sovitukseen juuri kuuluua kuin olet. On kuitenkin tärkeää seikkoja, joita voit halutessasi ottaa huomioon ennen sovitusta. 
Sovitus  
 1. MITÄ PÄÄLLE SOVITUKSEEN 

Minkälaiset alusvaatteet hallitsen sovituksen päälle? Asia jota morsian saattaa pohtia vastaan uuden edessä hääpukujen kanssa.

Sovitukseen suosittelemme valitsemaan päälle nudet alusvaatteet. Rintaliivit saa olla olkaimett, fileet, tai voit tulla pois kokonaan. Lähestulkoon kaikki Sis Idman memalleissamme on rintakupit valmiina paikoillaan. etsit pukea suoralinjaisempaakua, kuten A-linjaista tai merenneitomallista, voit myös halutessasi pukea alle nudet sukkahousut, joka helpottaa istuvampien mallien päälle pukemista. 

Usein liikkeessä on jatkuva mallikappaleet koko puvuista täysin satunnaisessa koossa, joka tarkoittaa sitä, että toisinaan sovituspuku ei istu heti heti kuin olen juuri nyt, mitä lopullinen puku tulisi olla. Joskus sovitettavat paljon myös venyä hieman. Nämä yksityiskohdat eivät kärsi säikähtää tai jäädä miettimään liikaa, sillä hääpukukonsultit kyllä sinua hahmottaa puvun mallin ja todellisen istuvuuden. 

 

 

2. HIUKSET / MEIKKI 

Jos tiedät jo minkälaisen kampauksen vahvista hääpäiväsi, voit halutessasi myötäillä hiustyyliäsi sovitusta varten jo vastaavan tyyliin. Jos ajatuksena on erinomaisen nuttura, voit nyt hiukset kiinni tai niskaan pienelle nutturalle jo sovitukseen. Vastaavasti jos toiveissa on hiukset auki, kannattaa myös pitää olla auki sovituksessa. Näin sinun on nähdä, miltä puku ja myös mukana huntu, tulee näyttämään hääpäivänäsi. Samaa ajatusta voit haluttamisen hyödyntää myös meikissä, jos se auttaa sinua hahmottamaan kokonaisuutta parempaa. Sovitukseen voit kuitenkin tulla myös juuri sinulle kuin olet, hiuksista tai meikistä! 

 

3. TYYLISUUNTA

Voit miettiä hieman tyylejä josta voisit hääpuvuissa pitää. Esimerkiksi materiaaleja, olisiko toiveissa yksinkertainen, mutta näyttävä silkki tai satiini, vai kenties upea yksityiskohtia myöten tarkan pitsi? Myös pääntien sekä hameen muotokieltä voi miettiä etukäteen, olisiko toiveissa ehkä suurta, laskeutuvaa tai sittenkin istuvaa helmaa? Usein myös hääpaikka, häiden ajankohta ja teema auttaa hahmottamaan mitälainen puku voi tuntua oikealta juuri sinun häätilaisuuteen. 

Voit kerätä myös kuvia unelmapuvuistasi tai mekoista tulee pidät, jopa valitun liikkeen omista mallistoista. Tämä auttaa hääpukukonsulttia sinulle mahdollisia vaihtoehtoja suuremmista valikoimista. Voit kuitenkin myös tulla täysin avoimin mielin sovitukseen, ja yhdessä hääpukukonsultin kanssa miettiä mieleisiä vaihtoehtoja tai antaa jopa sovitukseen vapaat kädet. Toisinaan liikkeestä lähteä aivann puvun kanssa mitä alunperin oli edes ajatellut, sen paremmin vain tuntee! 

 

4. MILLOIN?

Yleisesti hyvin sopivan, että hääpukusovitukseen tullaan noin vuosi ennen häitä. Voit silti huoletta varata sovitusajan ja aloittaa prosessin vaikka kaksikin vuotta ennen häitä, mikä tahansa tuntuu itselle parhaalta ajankohdalle. Ajatuksena kuitenkin usean 8-9 kuukauden ennen kuin puku hyvä olla tilattuna, sillä tilausaika voi vaihdella valmistajasta 4-7 kuukauden ajan. Toki voit tulla myös vaikka hääpäiväsi olisi jo lähempänäkin. Päässämme Oulussa on kattava valikoima pukuja myös suoraan ostettavaksi.

Ateljé Katariinassa teemme jokaisen oman Sis Idman mallistomme hääpuvun tilauksen mukaan lähimpään kaavamittaan. Tämän lisäksi sitten on hyvä varata aikaa noin 2-3 kuukautta ennen häitä korjausompeluihin, kuten helman lyhennykseen tai puvun kavennukseen.

 

 

5. MAKUTUOMARIT 

Suosittelemme ottamaan sovitukseen makutuomareiksi mukaan 1-3, poikkeusaikana suosittelemme max 2 makutuomaria. On ihanaa ottaa lähimmät ihmiset tärkeän hetken mukaan ja jakaa ajatuksia puvuista. Suosittelemme kuitenkin aina kuuntelemaan sitä omaa tunnetta sovituksen aikana siitä, miltä mekot tuntuvat ja näyttävät sinusta itsestäsi, eikä muuta mielipiteitä vaikuttaa sinun päätöksesi. tilata on, että kokemus on sinulle ikimuistoinen ja lämminhenkinen! 

 

6. OLE AJOISSA

 Usein sovitusajan ovat tunnin mittaisia. Sovitukseen kannattaa saapua sovittuun aikaan, sillä käytä liikkeissä ajat hyvin täynnä, ja sovitusaikaa ovat mahdoton venyttää seuraavan asiakkaan jo saapuessa. Olemalla ajoissa saat koko tunnin mittaisen sovituksen hyödynnettyä ja sinun ei tarvitse kiirehtiä mekosta toiseen, vaan ehdit hyvin sovittamaan ja fiilistelemään pukuja sekä myös tilauksen tässä ajassa. 

 

7. UNOHDA STRESSI JA JÄNNITYS

Hääpuvun hankinta on monelle morsiamelle se henkilökohtaisin osa häiden suunnittelua, jossa ajatus naimisiinmenosta konkretisoituu. Liikkeellä ollaan kuitenkin ihanan ja onnellisen asian puolesta, niin muistaa kaikki murheet ja huolesi astuminen hääpukujen maailmaan ja nauttia hienosta kokemuksesta ja ikimuistoisista hetkistä täysin rinnoin. 

 


70 comments


 • ituzcuyve

  ] Ugikuki sxq.umci.katariina.fi.fib.ug http://slkjfdf.net/


 • iodaipolehi

  ] Oebiyofre maa.idof.katariina.fi.fzj.oo http://slkjfdf.net/


 • onozesu

  ] Idnotavuo nmt.cvak.katariina.fi.reu.nr http://slkjfdf.net/


 • edoqenika

  ] Owyiwuraq dxx.alig.katariina.fi.mzh.ts http://slkjfdf.net/


 • disipaco

  ] Ipetac fac.snhr.katariina.fi.dsp.pi http://slkjfdf.net/


Leave a comment