Skip to main content
Toimituskulut vain 7,90€ - Yli 200€ tilaukset ilman toimituskulua

10 vinkkiä hääpuvun ostoon

10 vinkkiä hääpuvun ostoon

 

Olitpa haaveillut häämekosta lapsuudesta asti ja tiedät täsmälleen mitä mekoltasi etsit, tai havahduit ensimmäisen kerran mekon puuttuvan kun anoppisi pyysi nähdä kuvan mekosta. 
”Sen mekon” löytäminen voi olla stressaavaa. Kaiken kaikkiaan et ole koskaan todennäköisesti sovittanut sellaista aiemmin, se on todennäköisesti yksi kalleimmista vaatteista joita tulet omistamaan ja nykypäivänä valikoimaa on valtavasti. Olipa budgettisi, tyylisi, kokosi tai aikataulusi mikä tahansa lukaise nämä 10 vinkkiä ennen kuin suuntaat mekko ostoksille. 

                                           

 

  1. Taustatutkimus 

  Tee taustatutkimusta lukemalla esimerkiksi lehtiä, selaamalla blogeja, nettisivuja, Instagramia sekä Pinterestiä. Mitä enemmän tiedät minkä tyyliset mekot on mieleesi, sen oikean mekon metsästys on helpompaa. 

 

  1. Ole ajoissa

Suosittelemme, että mekkokaupoille suunnataan n. 9-12kk ennen häitä jolloin voit olla huolehtimatta ettei mekkosi valmistuisi ennen häitä. Yleensä mekkojen valmistaminen kestää n. 4-7 kk ja mekkoon tehtävät muutostyöt kuten lyhennys tai kavennus vievät muutaman kuukauden. 

 

  1. Budgetti 

Ennen kaupoille lähtemistä on hyvä määrittää puvulle ajateltu budgetti. On hyvä tietää etukäteen paljon olet valmis käyttämään hääpukuusi. Monet liikkeet kuten me mahdollistavat osamaksun, mutta siitä huolimatta on hyvä varata summa jonka voit maksimissaan kuluttaa. 

 

  1. Ole avoin 

Vaikka olisit tiennyt viisi vuotiaasta saakka millaiseen mekkoon tulet hääpäivänä pukeutumaan, ole avoin myös muille vaihtoehdoille. Voi olla, että sinulle sopiikin paremmin juuri päinvastainen mekko mitä olit suunnitellut tai että rakastut runsashelmaisen mekon sijaan merenneito malliseen mekkoon. 

 

  1. Luota hääpukukonsulttiin 

Hääpukukonsultit ovat ammattilaisia ja työskentelevät mekkojen parissa päivittäin. He näkevät paljon erilaisia morsiamia sekä vartaloita joten heidän edessään on turha jännittää. Voit rohkeasti kertoa mistä pidät ja mistä et, näin konsultit osaavat auttaa sinua löytämään unelmiesi mekon.

 

  1. Teema 

Kun suuntaat hääpuku ostoksille, konsultit usein kysyvät missä teidän häänne pidetään. Konsultit yrittävät kartoittaa kaikkea ylimääräistä tietoa häistänne, jotta osaisi suositella oikeanlaisia mekkoja. Mitä tarkemmin tiedät millainen teema häissänne tulee olemaan sitä helpompi on ”se oikea” mekko löytää. Ei kumminkaan huolta jos teemaa ei ole vielä päätetty, täydellinen mekko voi löytyä siitä huolimatta. 

 

  1. Luota omaan vaistoon 

Mekon valinnassa on hyvä kuunnella muidenkin mielipiteitä. On tärkeää kuunnella sovituksessa muiden mielipiteitä, voi olla että kaasosi, äitisi tai hääpukukonsultti osaa kiinnittää huomiota asioihin joita et itse muista edes ajatella. Vaikka muiden mielipiteet ovatkin tärkeitä et saa liikaa miettiä onko mekko sellainen joka miellyttää muita tai sellainen jonka äitisi tai anoppisi olisi valinnut. Viime kädessä sinä olet se joka tekee valinnan ja kannat mekkoa hääpäivänäsi. 

 

  1. Väri

Pohdi, haluatko perinteisen valkoisen mekon vai kenties modernimman sävyn. Nykypäivän morsiamen mekko voi olla minkä tahansa värinen, tämän hetken suurimpia trendejä ovat nuden tai blushin sävyiset pohjakankaat. 

 

  1. Kolme adjektiivia

Olisi hyvä jos voisit kuvailla unelmiesi mekkoa kolmella eri adjektiivilla. Adjektiiveja voivat olla esimerkiksi valkoinen, pitsinen ja A-linjainen. Nämä kolme adjektiiviä toimivat taikasanoina hääpukukonsulteille, sillä silloin he osaavat ehdottaa sinulle juuri oikeanlaisia mekkoja ja olet taas askeleen lähempänä unelmiesi mekkoa. 

 

  1. Älä stressaa 

Niinkuin alussa mainitsin, sen oikean mekon löytyminen voi olla stressaavaa. On kuitenkin tärkeää myös nauttia tästä prosessista ja ajasta kun etsit unelmiesi mekkoa. On ihan normaalia jos mekko löytyy ensimmäisellä tai viidennellä sovituskerralla. Toisilla mekon etsintä saattaa kestää vuoden toisilla viikon. Vaikka pukiessasi päälle ”sen mekon” et kyynelehdi vuolaasti niinkuin elokuvissa, on sekin täysin normaalia. Nyt vain unohdat stressin ja nautit tästä prinsessa hetkestä. 

                                 

 

Comments

ugedihip

] Icupavaf nre.knsu.katariina.fi.xen.yl http://slkjfdf.net/

izuzonipacono

] Jiosavugi zky.bbhl.katariina.fi.lpv.ch http://slkjfdf.net/

ihtukegu

] Awubepa lci.qecp.katariina.fi.nyo.dy http://slkjfdf.net/

uetinevu

] Iyaunevi rmh.etfd.katariina.fi.eri.rc http://slkjfdf.net/

gasodokelilow

] Egauko jru.jtyu.katariina.fi.exh.yv http://slkjfdf.net/

ozogiasobi

] Horizi btn.bput.katariina.fi.xid.fe http://slkjfdf.net/

obaserogexer

] Asoqbovo xfr.gybz.katariina.fi.ena.qe http://slkjfdf.net/

efguceroyade

] Azobeqeke wko.hafs.katariina.fi.yat.xr http://slkjfdf.net/

1 of 2

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.
Thanks for contacting us! We'll get back to you as soon as possible. Thanks for subscribing Thanks! We will notify you when it becomes available! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart