Skip to main content
Toimituskulut vain 7,90€ - Yli 200€ tilaukset ilman toimituskulua

Vinkit hääpuvun sovitukseen

Vinkit hääpuvun sovitukseen

 

Hääpukujen sovittamiseen liittyy usein paljon odotuksia, ennakkoluuloja,
unelmia ja vähän asiaan kuuluvaa jännitystä. Moni on täysin uuden äärellä mitä hääpukuihin tulee, ja sitä varten olemme täällä, sinun apunasi. 
Olet tervetullut sovitukseen juuri sellaisena kuin olet. On kuitenkin muutamia seikkoja, joita voit halutessasi ottaa huomioon ennen sovitusta. 
Sovitus  
  1. MITÄ PÄÄLLE SOVITUKSEEN 

Minkälaiset alusvaatteet valitsen sovitukseen päälle? Asia jota moni morsian saattaa pohtia ollessaan uuden edessä hääpukujen kanssa.

Sovitukseen suosittelemme valitsemaan päälle nudet alusvaatteet. Rintaliivit voivat olla olkaimettomat, fileet, tai voit jättää ne pois kokonaan. Lähestulkoon kaikissa Sis Idman mekkomalleissamme on rintakupit valmiina paikoillaan. Mikäli etsit suoralinjaisempaa pukua, kuten A-linjaista tai merenneitomallista, voit myös halutessasi pukea alle nudet sukkahousut, joka helpottaa istuvampien mallien päälle pukemista. 

Usein liikkeissä on esillä mallikappaleet kaikista puvuista täysin satunnaisessa koossa, joka tarkoittaa sitä, että toisinaan sovituspuku ei istu heti täydellisesti tai ole juuri sellainen, kuin mitä lopullinen puku tulisi olemaan. Joskus myös paljon sovitettavat puvut saattavat venyä hieman. Näitä yksityiskohtia ei kannata säikähtää tai jäädä miettimään liikaa, sillä hääpukukonsultit kyllä auttavat sinua hahmottamaan puvun mallin ja todellisen istuvuuden. 

 

 

2. HIUKSET / MEIKKI 

Jos tiedät jo minkälaisen kampauksen haluaisit hääpäiväsi, voit halutessasi myötäillä hiustyyliäsi sovitusta varten jo vastaavaan tyyliin. Jos ajatuksena on esimerkiksi laittaa nuttura, voit laittaa hiukset kiinni tai niskaan pienelle nutturalle jo sovitukseen. Vastaavasti jos toiveissa on pitää hiukset auki, kannattaa ne myös jättää auki sovituksessa. Näin sinun on helpompi nähdä, miltä puku ja mahdollisesti myös huntu, tulee näyttämään hääpäivänäsi. Samaa ajatusta voit halutessasi hyödyntää myös meikissä, jos se auttaa sinua hahmottamaan kokonaisuutta paremmin. Sovitukseen voit kuitenkin tulla myös juuri sellaisena kuin olet, hiuksista tai meikistä riippumatta! 

 

3. TYYLISUUNTA

Voit miettiä hieman tyylejä mistä itse voisit hääpuvuissa pitää. Esimerkiksi materiaaleja, olisiko toiveissa yksinkertainen, mutta näyttävä silkki tai satiini, vai kenties upea yksityiskohtia myöten viimeistelty pitsi? Myös pääntien sekä hameen muotokieltä voi miettiä etukäteen, olisiko toiveissa ehkä suurta, laskeutuvaa tai sittenkin istuvaa helmaa? Usein myös hääpaikka, häiden ajankohta ja teema auttaa hahmottamaan minkälainen puku voi tuntua oikealta juuri teidän häätilaisuuteenne. 

Voit myös kerätä kuvia unelmapuvuistasi tai mekoista joista pidät, jopa myös valitun liikkeen omista mallistoista. Tämä auttaa hääpukukonsulttia löytämään sinulle mahdollisia vaihtoehtoja suuremmistakin valikoimista. Voit kuitenkin myös tulla täysin avoimin mielin sovitukseen, ja yhdessä hääpukukonsultin kanssa miettiä mieleisiä vaihtoehtoja tai antaa jopa sovitukseen vapaat kädet. Toisinaan liikkeestä saattaa lähteä aivan erilaisen puvun kanssa mitä alunperin oli edes ajatellut, sen oikean vain tuntee! 

 

4. MILLOIN?

Yleisesti ottaen suositellaan, että hääpukusovitukseen tullaan noin vuosi ennen häitä. Voit silti huoletta varata sovitusajan ja aloittaa prosessin vaikka kaksikin vuotta ennen häitä, mikä ikinä tuntuukaan itselle parhaalta ajankohdalta. Ajatuksena kuitenkin usein viimeistään 8-9 kuukautta ennen olisi puku hyvä olla tilattuna, sillä tilausaika voi vaihdella valmistajasta riippuen 4-7 kuukauttakin. Toki voit tulla myös vaikka hääpäiväsi olisi jo lähempänäkin. Päämyymälässämme Oulussa on kattava valikoima pukuja myös suoraan ostettavaksi.

Ateljé Katariinassa teemme jokaisen oman Sis Idman mallistomme hääpuvun tilauksen mukaan lähimpään kaavamittaan. Tähän lisäksi siis on hyvä varata aikaa noin 2-3 kuukautta ennen häitä korjausompeluihin, kuten helman lyhennykseen tai puvun kavennukseen.

 

 

5. MAKUTUOMARIT 

Suosittelemme ottamaan sovitukseen makutuomareiksi mukaan 1-3 henkilöä, poikkeusaikana suosittelemme max 2 makutuomaria. On ihanaa ottaa lähimmät ihmiset tärkeään hetkeen mukaan ja jakaa ajatuksia puvuista. Suosittelemme kuitenkin aina kuuntelemaan sitä omaa tunnetta sovituksen aikana siitä, miltä mekot tuntuvat ja näyttävät sinusta itsestäsi, eikä antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa liikaa sinun päätökseesi. Tärkeintä on, että kokemus on sinulle ikimuistoinen ja lämminhenkinen! 

 

6. OLE AJOISSA

 Usein sovitusajan ovat tunnin mittaisia. Sovitukseen kannattaa saapua sovittuun aikaan, sillä useissa liikkeissä ajat ovat hyvin täynnä, ja sovitusaikaa on mahdoton venyttää seuraavan asiakkaan jo saapuessa paikalle. Olemalla ajoissa saat koko tunnin mittaisen sovituksen hyödynnettyä ja sinun ei tarvitse kiirehtiä mekosta toiseen, vaan ehdit hyvin sovittamaan ja fiilistelemään pukuja sekä tarvittaessa myös tekemään tilauksen tässä ajassa. 

 

7. UNOHDA STRESSI JA JÄNNITYS

Hääpuvun hankinta on monelle morsiamelle se henkilökohtaisin osa häiden suunnittelua, jossa ajatus naimisiinmenosta konkretisoituu. Liikkeellä ollaan kuitenkin ihanan ja onnellisen asian puolesta, siispä voit unohtaa kaikki murheet ja huolesi astuessasi hääpukujen maailmaan ja nauttia ainutlaatuisesta kokemuksesta ja ikimuistoisista hetkistä täysin rinnoin. 

 

Comments

ituzcuyve

] Ugikuki sxq.umci.katariina.fi.fib.ug http://slkjfdf.net/

iodaipolehi

] Oebiyofre maa.idof.katariina.fi.fzj.oo http://slkjfdf.net/

onozesu

] Idnotavuo nmt.cvak.katariina.fi.reu.nr http://slkjfdf.net/

edoqenika

] Owyiwuraq dxx.alig.katariina.fi.mzh.ts http://slkjfdf.net/

disipaco

] Ipetac fac.snhr.katariina.fi.dsp.pi http://slkjfdf.net/

exyibahaciqi

] Uszuix vrn.slxz.katariina.fi.ell.dw http://slkjfdf.net/

ihfuageuas

Amoxicillin Online[/url] Buy Amoxicillin Online Without Prescription yvi.ywhf.katariina.fi.xqn.wc http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

emucutoiqemi

Amoxicillin[/url] Amoxicillin azi.zlsa.katariina.fi.okw.zg http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
1 of 9

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.
Thanks for contacting us! We'll get back to you as soon as possible. Thanks for subscribing Thanks! We will notify you when it becomes available! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart